Bomen snoeien en verzorgen

Laat uw bomen vakkundig snoeien

Bomen snoeien is een vak apart. Als u in de verleiding komt om zelf de kettingzaag te hanteren, moet u zich even afvragen of dat wel een goed idee is. Wanneer wordt uw boom het best gesnoeid? Hoe vaak? Hoeveel takken moeten weggesnoeid worden? Welke tak haalt u weg en welke niet? Wat gebeurt er als u teveel wegsnoeit? En… gaat u zelf in die hoge boom klimmen, met een kettingzaag in uw handen?

Bomen verzorgen

Bomen in tuinen en parken, langs de kant van de weg en op openbare plaatsen hebben verzorging en begeleiding nodig.

  • Als een boom een wonde vertoont, bijvoorbeeld door takbreuk, komen wij de wonde onderzoeken en zo nodig verzorgen.
  • Bomen die zijn aangetast door een schimmel of een schadelijke ziekte behandelen wij, zodat ze er weer bovenop kunnen komen.
  • Wij bestrijden ook de insecten en parasieten die het leven van uw bomen in gevaar kunnen brengen.

De staanplaats van uw bomen verbeteren

Onze ervaring leert dat een boom die niet in goede conditie verkeert vaak een verkeerde staanplaats heeft. Een boom moet op de juiste plaats staan, wil hij kunnen uitgroeien tot een gezonde, sterke boom.

De plaats waar de boom zijn wortels uitstrekt, is van heel groot belang. Is de grond stevig, stabiel en van een goede kwaliteit? Hoe is de stand van het grondwater? Zijn er verschuivingen in het grondniveau? Zijn de wortels volledig intact, onaangetast en stevig verankerd?

Al die factoren en méér spelen een grote rol en bepalen de overlevingskansen van een boom. Ze bepalen ook of een boom niet beter verplant kan worden, en waar nieuw te planten bomen het best worden neergezet.

  • Wij onderzoeken de bodem, de stam van de boom, zijn wortelvoet en wortelsysteem.
  • Wij helpen u de meest geschikte bomen te kiezen.
  • Wij zorgen voor de voorbereiding van de staanplaats: het snoeien en vellen van struiken en bomen om plaats te maken voor de nieuwe boom en het bemesten en verluchten van de bodem, voor en na de aanplanting.
  • Wij leveren uw bomen en wij planten ze voor u.

 

Opgeruimd staat netjes

Wij hebben de reputatie voorzichtig tewerk te gaan en alles netjes achter te laten. Als u dat wenst, nemen wij het snoeiafval allemaal mee. Dan hebt u daar geen omkijken naar.

Speel op safe en bel Boomverzorgers Arbotech

  • Wij snoeien elke boom met de specifieke kennis van die boom in het achterhoofd.
  • Vormsnoei, doodhoutsnoei, begeleidingssnoei, knotten van knotbomen: wij gebruiken snoeitechnieken die elke boom in zijn waarde laten en hem zijn sterkte geven, zodat hij altijd mooi en gezond blijft.
  • Bomen snoeien houdt risico’s in. Wij snoeien uw bomen op een veilige manier.

Wat de beste snoeimethode voor uw bomen is, bespreken wij samen met u tijdens ons gratis onderzoek en advies bij u ter plaatse.